Pittige rode bloemkool curry - Verstegen
  • Space
Space

Pittige rode bloemkool curry

Deze vegetarische curry met bloemkool en paprika is op smaak gebracht met de Spice Blend voor Vega - Bloemkool curry. Door de 'miso' die erin zit krijg je een hartige smaak aan het gericht en mis je niet de smaak van vlees. Ideaal voor als je één dag in de week vegetarisch wilt eten.

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Aantal Personen: 2 Personen
  • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze


  1. Kook de rijst volgens aanwijzing op de verpakking

  2. Snijd de bloemkool in roosjes, de paprika in blokjes en de rode peper in dunne ringen. Giet de kikkererwten af en spoel ze even om. Laat ze even uitlekken.

  3. Verhit een beetje olie in een ruime koekenpan en fruit de rode peper en gember even kort aan. Doe de tomatenpuree erbij en bak kort mee.

  4. Voeg dan de Spice Blend voor Vega - Bloemkool curry toe en ook deze bak je even mee.

  5. Giet vervolgens de kokosmelk in de pan, voeg de bloemkoolroosjes toe en kook deze in ongeveer 10 minuten gaar. Voeg, indien nodig, een beetje extra water toe, zodat de roosjes goed kunnen koken.

  6. Als de bloemkoolroosjes bijna beetgaar zijn voeg je de paprika en de kikkererwten toe. Kook deze ook even mee.

  7. Verdeel de rijst over twee kommen en schep daar de pittige rode bloemkool curry op. Garneer met koriander en limoen.


Variatietip:
Iets minder pittig? Gebruik 1 rode peper in plaats van 2 en verwijder de zaadlijsten.

Voeg blokjes gebakken paneer toe voor een extra goed gevulde curry.

Ingrediënten

- 150 g rijst
- 150 g bloemkool
- 1 rode paprika
- 1 blikje kikkererwten (a 200 g)
- 2 rode pepers
- 1 tl geraspte verse gember
- 1 blikje tomatenpuree (a 70 g)
- 4 tl Spice Blend voor Vega - Bloemkool curry
- 200 ml kokosmelk
- 3 el olijfolie
- limoen en verse koriander, ter garnering