Pizza van naanbrood met gehakt en crème fraîche dip

Deze pizza van naanbrood met gehakt zijn lekker voor tijdens een borrel of feestje. Heerlijk met de crème fraîche dip. Dit recept is voor 4 naanbroden waar je prima met acht personen van kunt eten.

  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Oventijd: 5 minuten
  • Aantal Personen: 8 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht, Lunch, Snacks

Bereidingswijze

  1. Bak de naanbroden volgens aanwijzing op de verpakking.
  2. Snijd ondertussen de ui in halve ringen, de groene paprika in reepjes en de mozzarella bollen in plakjes van 0,5 cm.
  3. Meng de crème fraîche met het sap van de citroen. Voeg naar smaak peper en zout toe.
  4. Verhit de boter in een pan. Bak het gehakt met de ui ringen, paprika reepjes en de World Spice Blend – Chermoula rul.
  5. Verwarm de oven voor op de grillstand. Leg ondertussen de afgebakken naanbroden op een met bakpapier beklede bakplaat. Besmeer de naanbroden in met olijfolie. Verdeel de plakken mozzarella en het gehaktmengsel over de naanbroden.
  6. Bak de naanbroden voor 3 à 5 minuten in de voorverwarmde oven, tot de kaas gesmolten is. Snijd de naanbroden in vieren en serveer met de crème fraîche dip.

Variatietip
Vervang het rundergehakt eventueel voor lamsgehakt van de Turkse slager.

 

Ingrediënten

– 4 naanbroden naturel
– 300 g rundergehakt
– 1 groene paprika
– ½ citroen
– 2 bollen mozzarella
– 125 g crème fraîche
– 1 ui
– 1 el World Spice Blend – Chermoula
– 20 g boter
– peper en zout, naar smaak
– olijfolie, voor invetten naanbroden

Benodigdheden

Bakplaat
Bakpapier
Kwastje