Poke bowl met rode rijst, warm gerookte zalm en miso saus

Waarom afhalen als zelf maken zoveel lekkerder is! Dit traditionele Hawaïaanse gerecht is razend populair en wij hebben er ook een heerlijk recept voor: de poké bowl. Gevuld met rode rijst, een zelfgemaakte miso saus, warm gerookte zalm en nog meer lekkers!

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht, Lunch

Bereidingswijze

1. Meng de azijn, suiker en Zeezout in een kom. Snijd de komkommer over de lengte in dunne plakken. Voeg toe aan de azijn en zet weg.

2. Breng water aan de kook in een grote pan en kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet af.

3. Meng voor de saus de miso paste, gembersiroop, sesamolie, water en sap van 1 limoen. Is de saus te dik? Voeg dan wat water toe.

4. Voeg 1 el World Spice Meal – Poké Bowl toe aan een schaaltje. Halveer de avocado in de lengte, verwijder de pit en pel de schil. Snijd de 2 helften in de lengte doormidden en dip de avocado aan 1 kant in de kruiden.

5. Was de radijs en snijd doormidden, laat het groen eraan zitten. Maak linten van de wortelen met behulp van een spirelli. Haal het vel van de zalm en verdeel in stukken. Snijd de resterende limoen in parten.

6. Verdeel de rijst, zoetzure komkommer, avocado, radijs, wortellinten en zalm over de bowls. Maak de poké bowls af met 1 tl World Spice Meal – Poké Bowl per bowl. Serveer met de saus en limoen.

Ingrediënten

– 4 el appelazijn
– 2 el suiker
– 1 tl Zeezout
– 230 g kleine komkommers
– 400 g volkoren rode rijst
– 4 el miso paste
– 2 el gembersiroop
– 2 el sesamolie
– 2 el water
– 2 limoenen
– 3 el World Spice Meal – Poké Bowl
– 1 avocado
– 1 bos radijs, met groen
– 300 g regenboog wortelen
– 500 g warm gerookte zalm

Benodigdheden

– Spirelli