Ragout pasteitje met Sinterklaas mijter
  • Space
Space

Ragout pasteitje met Sinterklaas mijter

Begin Pakjesavond goed met deze heerlijke Sinterklaas ragout pasteitjes! De pasteitjes zijn goed gevuld met kippenragout, champignons en prei. Maak dit feestelijke gerecht af met kleine mijters. Zin in een pasteitje buiten de Sinterklaasperiode om? Dan is dit recept natuurlijk ook perfect. Laat de mijter weg en klaar ben je!

Verstegen producten:

  • Bereidingstijd: 50 minuten
  • Oventijd: 20 minuten
  • Aantal Personen: 4Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200°C en laat het bladerdeeg ontdooien.

2. Breng een pan met met 500 ml water aan de kook. Voeg het bouillonblokje, de Zwarte peper, het Laurierblad en de Foelie toe en roer door. Draai het vuur laag zodat het water niet meer kookt en voeg de kipdijfilet toe en pocheer voor 20 minuten tot dat de kippendij gaar is. Haal de kip uit de pan, laat voor 10 minuten afkoelen en snijd vervolgens in stukken van 2 cm.

3. Snijd ondertussen het bladerdeeg in de vorm van een mijter zodat deze op de pastei past en prik er een paar gaatjes in met een satéprikker. Bak het bladerdeeg 8 tot 10 minuten tot goudbruin en gaar. Pas de temperatuur van de oven aan naar 170°C en bak de pasteibakjes in 6-8 minuten af.

4. Snijd de champignons in halve plakken en de prei in dunnen ringen. Pel de knoflook en ui en snijd deze fijn. Smelt de roomboter in een pan. Voeg de ui en knoflook toe en bak 5 minuten mee tot dit licht begint te kleuren. Voeg vervolgens de champignons en prei toe en bak voor 6 minuten mee tot licht gekleurd en gaar. Voeg de bloem toe en roer dit goed door op laag vuur voor ongeveer 7 minuten tot de bloem loslaat van de bodem.

5. Zeef de bouillon, giet 100 ml van de bouillon op het bloemmengsel en roer goed door met een garde zodat het een geheel wordt. Herhaal dit totdat de ragout de juiste dikte heeft. Voeg de kip toe en verwarm even mee.

6. Serveer de kippenragout in de pasteibakjes en garneer deze met de Sinterklaasmijtertjes.

Ingrediënten

- 2 plakken bladerdeeg
- 500 ml water
- 1 blokje kippenbouillon
- 1 tl Zwarte peper
- 3 stuks Laurierblad
- 2 stuks Foelie
- 400 g kipdijfilet
- 8 pasteibakjes
- 250 g kastanjechampignons
- 1 prei
- 2 tenen knoflook
- 1 ui
- 60 g gezouten roomboter
- 100 g bloem

Benodigdheden

- Garde
- Satéprikker