Ratatouille uit de oven met Dordogne kruiden

Je zou bijna zeggen dat dit recept té mooi is om te eten, maar daar is het te lekker voor! Met deze ratatouille uit de oven worden de groenten gegaard in de oven in plaats van in de pan. Wij gebruiken in dit gerecht onder andere rode ui, aubergine, courgette en tomaten. Na een uurtje in de oven heb je een heerlijk groentegerecht om van te smullen!

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Oventijd: 60 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Bijgerecht

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Pel en snijd de tenen knoflook fijn. Pel de rode uien en snijd de rode uien, aubergine, courgette en de tomaten met een mandoline in dunne plakken van 1 cm dikte. Heb je geen mandoline, snijd de groente dan met een scherp mes.

2. Pel en snijd de ui. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui glazig. Voeg de tomatenblokjes, rode wijnazijn, knoflook, 1 el World Spice Blend –  Dordogne en het zout toe en laat 5 minuten inkoken.

3. Schep de tomatensaus in de ovenschaal. Leg de groente plakken om en om in de ovenschaal in een cirkel. Verdeel de resterende World Spice Blend – Dordogne over de ovenschaal. Rooster 1 uur in de voorverwarmde oven.

4. Verdeel de basilicum over de ratatouille en serveer.

Ingrediënten

– 2 tenen knoflook
– 2 rode uien
– 1 aubergine
– 1 courgette
– 1 gele courgette
– 3 roma tomaten
– 1 ui
– 1 el olijfolie
– 400 g tomatenblokjes
– 1 el rode wijnazijn
– 1 ½ el World Spice Blend – Dordogne
– 1 tl zout
– 5 g verse basilicum

Benodigdheden

– Ovenschaal ø23 cm
– Mandoline