Risotto met paddenstoelen

Risotto met paddenstoelen. Een zachte, goed gekruide Italiaanse risotto met een melange van paddenstoelen. Lekker met versgeraspte Parmezaanse kaas. Garneer het gerecht met rucola om het gerecht af te maken.

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Snijd de portobello en oesterzwammen in grove, even grote stukken. Halveer de kastanje champignons. Snipper de sjalotten en de knoflook fijn. Meng het kokende water met het bouillonblokje tot bouillon.

2. Verhit een braadpan met 1 el olijfolie en fruit de knoflook en sjalotten. Voeg de risotto, 1/5 deel van de bouillon en de World Spice Blend – Napoli toe. Roer door, leg de deksel op de pan en laat op zacht vuur sudderen.

3. Voeg in delen de bouillon toe, op het moment dat het vocht is opgenomen. Houd de deksel op de pan om de risotto zachtjes te laten koken. Laat in totaal 20 minuten koken.

4. Bak 5 minuten voor het einde van de kooktijd de verschillende paddenstoelen in 1 el olijfolie op hoog vuur. Voeg toe aan de risotto en roer door. Voeg eventueel naar smaak Zwarte Peper toe. Serveer met versgeraspte Parmezaanse kaas.

Variatietip:
Optioneel kan de Parmezaanse kaas vervangen worden door Mozzarella, (zachte) geitenkaas, hüttenkäse, ricotta of zuivelspread. Voeg ook eens groene asperges toe aan de risotto, erg lekker.

Ingrediënten

– 2 portobello’s
– 250 g kastanje champignons
– 150 g oesterzwammen
– 350 g risotto arborio
– 100 g Parmezaanse kaas (optioneel: Mozzarella, (zachte) geitenkaas, hüttenkäse, ricotta of zuivelspread)
– 2 tenen knoflook
– 2 sjalotten
– 2 el World Spice Blend – Napoli
– 1 blokje bospaddenstoelen bouillon of gebruik een zoutarm bouillon tablet
– ½ bosje peterselie
– 1 L kokend water
– 2 el olijfolie
Zwarte Peper naar smaak