Risotto uit de oven met chorizo, zongedroogde tomaten en mozzarella - Verstegen
  • Space
Space

Risotto uit de oven met chorizo, zongedroogde tomaten en mozzarella

Probeer eens een risotto uit de oven. Deze smeuïge rijst kan heerlijk gecombineerd worden met een pittige chorizo, zongedroogde tomaten en mozzarella.

  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Oventijd: 20 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze


  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.

  2. Snijd de chorizoworst en mozzarella in blokjes. Halveer de zongedroogde tomaten. Snipper de sjalot.

  3. Verhit een ovenbestendige pan met (olijf)olie en fruit de sjalot aan. Voeg de rijst toe en verwarm al roerend tot de korrels glazig zijn. Voeg de bouillon, wijn en de Liquid Spice Blend - Italian Tomato toe en breng al roerend aan de kook.

  4. Zorg dat alle rijst onder de bouillon staat. Plaats een deksel op de pan. Plaats de pan voor 20 minuten in de voorverwarmde oven.

  5. Bak ondertussen in een droge koekenpan de chorizoworst aan.

  6. Haal de risotto uit de oven en roer goed door. Voeg de gebakken chorizo, zongedroogde tomaten, mozzarella en Parmezaanse kaas toe en meng door de risotto.

Ingrediënten

- 400 g risotto rijst
- 125 g chorizoworst
- 100 g zongedroogde tomaten, uitgelekt
- 1 bol mozzarella
- 1 sjalot
- 100 g Parmezaanse kaas
- 4 el Liquid Spice Blend - Italian Tomato
- 900 ml groentebouillon
- 100 ml witte wijn
- (olijf)olie

Benodigdheden

Een ovenbestendige pan