Scones met World Spice Blend - 5 spices en pecannoten
  • Space
Space

Scones met 5 Spices en pecannoten

Scones zijn kleine broodjes die oorspronkelijk uit Schotland komen. Deze kleine broodjes zijn de perfecte toevoeging aan elke high tea. Probeer eens deze scones met 5 Spices en pecannoten. Door de World Spice Blend - 5 Spices krijgen deze scones een heerlijk kruidige smaak. Dit zorgt voor een perfecte balans met de vulling: abrikozenjam en clotted cream.

Verstegen producten:

  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Oventijd: 20 minuten
  • Aantal Personen: 4Personen
  • Categorieën: Bakken

Bereidingswijze


  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Maak het sconesbeslag volgens de beschrijving op de verpakking. Voeg hier de World Spice Blend - 5 Spices aan toe en mix dit door met de mixer.

  2. Verdeel het beslag over een met bakpapier beklede bakplaat en bak de scones in de voorverwarmde oven volgens de beschrijving op de verpakking goudbruin en gaar. Haal de scones uit de oven en laat deze 30 minuten afkoelen op de bakplaat.

  3. Hak ondertussen de pecannoten grof, verwarm een pan op middelhoog vuur en rooster de pecannoten voor 5 minuten in de pan.

  4. Smelt de witte chocolade au bain-marie en verdeel met een vork over de bovenkant van de scones. Garneer met de pecannoten en zet de scones voor 10 minuten in de koelkast zodat de chocolade weer hard wordt.

  5. Snijd de scones doormidden, verdeel de clotted cream over de onderkant van de scones en de abrikozenjam over de bovenkant van de scones. Vouw de scones dicht en serveer deze.


Variatietip

Vervang de abrikozenjam door bosbessenjam voor een zoetere scone.

Ingrediënten

- 1 zak scones mix
- 1 el World Spice Blend - 5 Spices
- 30 g pecannoten
- 70 g witte chocolade
- 60 g clotted cream
- 60 g abrikozenjam

Benodigdheden

- Handmixer