Shaslicks van varkenshaas met gerookte paprika crème fraîche

Shaslicks, de perfect combinatie van gegrild vlees en groenten. In dit geval varkenshaas met courgette en paprika. We serveren de spiesen op een wrap met gegrilde little gem en een gerookte paprika crème fraîche voor een beetje extra pit. Dat wordt genieten!

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Oventijd: 4 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Pel en snijd de knoflook fijn en meng dit samen met de crème fraîche, gerookte paprika poeder, Zeezout en Zwarte peper in een bakje.

2. Snijd de varkenshaas in blokken van 2 cm, meng met de Mix voor Marinade en marineer voor minimaal 10 minuten. Snijd ondertussen de courgette, rode ui en in blokken van 2 cm.

3. Rijg de varkenshaas, courgette, rode ui en paprika aan de satéstokjes zodat er een shaslick ontstaat. Leg deze op de BBQ en grill voor 4 minuten om en om tot dat ze gaar zijn.

4. Halveer de little gem sla en snijd een klein stukje van de onderkant af. Let daarbij op dat alle bladeren aan de krop blijven zitten. Smeer de gehalveerde little gem in met de olie en grill op de BBQ wanneer de shaslicks nog 2 minuten moeten. Leg daarbij ook de wraps voor 2 minuten op de BBQ.

5. Verdeel de gerookte paprika crème fraîche en gegrilde little gem over de wraps en serveer met de shaslicks.

Tip:
– De wraps kunnen ook voor 4 minuten in een voorverwarmde oven op 200C worden afgebakken.
– Leg houten satéstokjes voor gebruik eerst 10 minuten in lauw water voordat je de kip er op rijgt. Zo verbranden ze minder snel op de BBQ.

Variatietip:
Vervang de wraps door een salade van bijvoorbeeld veldsla, artisjok en gegrilde paprika. Wanneer het gerecht koolhydraatarm moet blijven.

Ingrediënten

– 1 teen knoflook
– 200 g crème fraîche
– 1 tl gerookte paprika poeder
– ¼ tl Zeezout
– ¼ tl Zwarte peper
– 150 g courgette
– 2 rode uien
– 1 rode paprika
– 400 g varkenshaas
– 10 g Mix voor Marinade
– 2 st little gem (Romaine sla)
– 1 el olijfolie
– 4 wraps naturel

Benodigdheden

– BBQ
– 8 satéstokjes