Spinaziestamppot met gehaktballetjes en gepofte cherrytomaat

De cherrytomaten geven de spinaziestamppot een verrassende twist. Het zorgt namelijk voor de perfecte smaakbalans met de stamppot en het zure van de tomaat geeft het gerecht een verfrissende smaak.

  • Bereidingstijd: 45 minuten
  • Oventijd: 8 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de aardappelen, snijd deze in 3 stukken en spoel af. Breng een ruime pan met koud water aan de kook en kook de aardappelen in 20 minuten gaar.

2. Verwarm ondertussen een pan met 1 el olijfolie en bak de gehaktballetjes in 8 minuten goudbruin en gaar. Haal de gehaktballetjes uit de pan voeg hier vervolgens 20 g roomboter, de Mix voor Steak & Jus en het water aan toe. Laat dit 5 minuten op middelhoog vuur inkoken tot een jus.

3. Verdeel ondertussen de cherrytomaten over een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel hier de overige olijfolie over. Zet de bakplaat 8 minuten in de voorverwarmde oven totdat de tomaten gepoft zijn.

4. Pureer met een pureestamper de aardappelen samen met de spinazie, de overige roomboter en de Mix voor Spinazie Stamppot.

5. Serveer de spinazie stamppot met de gehaktballen en gepofte cherrytomaten. Maak in het midden van de stamppot een kuil en giet hier de jus in.

Variatietip:
Voor een leuke twist aan dit gerecht kunnen de aardappelen voor de stamppot vervangen worden door pompoen. Kook deze in 15 minuten gaar en pureer deze met de spinazie en Mix voor Spinazie Stamppot.

Ingrediënten

– 1 kg kruimige aardappelen
– 2 el olijfolie
– 400 g rundergehaktballetjes
– 50 g ongezouten roomboter
– 1 el Mix voor Steak & Jus
– 250 g cherrytomaten
– 200 ml water
– 200 g verse spinazie
– 1 el Mix voor Spinazie Stamppot