Steak en jus met puree, snijbonen en champignons, heerlijk gerecht!
  • Space
Space

Steak en jus met puree, snijbonen en champignons

Steak en jus: de jus is vaak minstens zo lekker en daarom ideaal om te verwerken in je gerecht. Een romige aardappelpuree met extra jus is dan ook ideaal. Wij serveren dit gerecht met snijbonen en champignons voor een complete maaltijd.

  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Aantal Personen: 4Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Laat de entrecote op kamertemperatuur komen en kruid het vlees met 1 el Mix voor Steak & Jus kruiden, laat even intrekken.

2. Schil en halveer de aardappelen. Kook in 15 à 20 min. gaar in een pan met water.

3. Snijd de champignons in parten, dop en halveer de snijbonen en snijd de bieslook fijn.

4. Verwarm de zonnebloemolie in een pan en bak de champignons op hoog vuur in 5 min. gaar. Breng water aan de kook in een andere pan en kook de snijbonen in 5 min. beetgaar.

5. Verhit een bakpan op hoog vuur en voeg 20 g boter toe. Schroei de entrecote aan beide kanten dicht. Zet het vuur lager en voeg nog 30 g boter toe in de pan. Schep de gesmolten boter over de steak. Bak tot de gewenst garing (rosé, medium of doorbakken). Haal de steak uit de pan, dek af met aluminiumfolie en laat rusten.

6. Voeg een scheut warm water toe aan het residu in de pan van de steak en laat de jus inkoken tot de gewenste dikte. Voeg de overige Mix voor Steak & Jus kruiden toe voor binding en smaak. Zet apart in een schaaltje.

7. Giet de aardappelen af en stamp tot een puree. Voeg de room, melk, overige boter en de bieslook toe en meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.

8. Serveer de puree op een bord en serveer met de champignons, snijbonen en de steak erbij. Maak het gerecht af met de jus.

Variatietip
Ook lekker met patat/frites en een frisse salade.

Ingrediënten

- 400 g entrecote
- 1,5 el Verstegen steak & jus
- 1 kg aardappelen
- 500 g champignons
- 400 g snijbonen
- 10 g verse bieslook
- 1 el zonnebloemolie
- 75 g ongezouten roomboter
- 100 ml kookroom
- 50 ml melk
- Zout en peper

Benodigdheden

Aluminiumfolie