Steak en jus met wit brood, geserveerd met een groene salade
  • Space
Space

Steak en jus met wit brood

Stiekem is de jus vaak minstens zo lekker als het stukje vlees. Zeker als je deze met Verstegen steak & jus maakt! Daarom serveren wij de steak en jus met wit brood, zodat je dit lekker in de jus kunt dopen. Geserveerd met een groene salade, voor een gebalanceerde maaltijd.

Verstegen producten:

  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Laat de steak op kamertemperatuur komen en kruid het vlees met 1 el Verstegen Mix voor Steak & Jus Laat even intrekken.

2. Snijd de tomaten doormidden, de komkommer in dunne halve manen en de appel in schijfjes. Voeg samen met de walnoten en botersla en besprenkel met de olijfolie. Voeg zout en peper naar smaak toe.

3. Verhit een bakpan op hoog vuur en voeg 20 g boter toe. Schroei de steak aan beide kanten dicht. Zet het vuur lager en voeg nog de rest van boter toe. Bedek de streak met de gesmolten boter door dit er met een lepel overheen te scheppen. Bak het vlees tot de gewenst garing (rosé, medium of doorbakken). Haal het vlees uit de pan, denk af met aluminiumfolie en laat rusten.

4. Voeg een scheut warm water toe aan het residu in de pan en laat de jus inkoken tot het de gewenste dikte heeft. Voeg de overige Verstegen Mix voor Steak & Jus kruiden toe aan voor binding en extra smaak.

5. Verdeel de jus over de borden en leg de steak in de jus. Serveer met de salade en brood om mee te dippen.

Variatietip
Ook lekker met patat/frites i.p.v. het brood.

Ingrediënten

- 400 g ribeye steaks
- 1,5 el Verstegen Mix voor Steak & Jus
- 200 g trostomaten
- ½ komkommer
- 2 appels, naar keuze
- 60 g walnoten, gepeld
- 200 g botersla
- 2 el olijfolie extra vierge
- Zout en peper
- 50 g boter, ongezouten
- 8 sneden wit brood

Benodigdheden

Aluminiumfolie