Snipper de ui fijn. Verhit de (olijf)olie in een braadpan en fruit de ui aan. Voeg het vlees toe en braad het vlees rondom aan. Voeg de Original Spice Blends – Dutch Blend voor Stoofvlees en het water toe. Zet het vuur laag en laat het vlees voor circa 1,5 à 2 uur sudderen tot het gaar is. Voeg eventueel zout naar smaak toe.
Kook ondertussen de aardappel in ruim water in circa 20 à 25 minuten gaar. Schil de appel, verwijder het klokkenhuis en snijd in blokjes.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Pureer de aardappelen met een aardappelstamper. Voeg de roomboter, de room en naar smaak peper en zout toe. Meng dit goed door elkaar.
Vet een ovenschaal in. Verdeel de rode kool, de appel en de aardappelpuree over de ovenschaal. Garneer naar wens met de paneermeel en zet de ovenschaal voor circa 40 à 45 minuten in de oven.
Serveer het stoofvlees met de aardappel en rode kool ovenschotel.
Variatietip Vervang de paneermeel ook eens voor geraspte kaas naar keuze.
Ingrediënten
Voor het stoofvlees: - 500 g runderlappen
- 1 ui
- 700 ml water
- 1,5 tl Original Spice Blends – Dutch Blend voor Stoofvlees - 3 el (olijf)olie
- zout, naar smaak
Voor de aardappel-rode koolschotel: - 600 g stamppot aardappelen
- 50 g roomboter
- 125 ml room
- 1 pot rode kool à 700 g
- 1 appel
- paneermeel, naar smaak
- peper en zout, naar smaak