Superkrokante aardappels uit de oven met Gruyère kaas
  • Space
Space

Superkrokante aardappels uit de oven met Gruyère kaas

Deze krokante aardappels maak je heel gemakkelijk zelf en breng je op smaak van een zelfgemaakte kruidenolie met Verstegen mix Aardappel/Frites. Geserveerd met een romige dip van crème fraîche en verse kruiden is dit een gerecht om je vingers bij af te likken!

  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Oventijd: 30 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

2. Spoel de aardappelen af en breng een grote pan met water aan de kook. Kook de aardappelen 15 min.

3. Rasp ondertussen de Gruyère kaas fijn. Knip de trostomaten in 3 stukken. Halveer de bol knoflook door de breedte en meng de olijfolie met de Verstegen mix Aardappel/Frites.

4. Giet de aardappel af en leg in een ovenschaal. Druk voorzichtig met de achterkant van een lepel de aardappels iets plat.

5. Leg de tomaten en knoflook bij de aardappels. Besprenkel de aardappels met de olie-kruidenmix en strooi hier de geraspte kaas over. Rooster voor 30 min. in de voorverwarmde oven.

6. Snijd de peterselie en oregano fijn en meng deze samen met de crème fraîche. Voeg peper en zout naar smaak toe.

7. Serveer de aardappelen met de crème fraiche saus.

Tip: de knoflookbol wordt zacht in de oven. Lekker om wat tenen fijn te prakken en met het geheel te eten.

Variatietip
Maak het gerecht zuivel vrij door de kaas te vervangen voor vegan kaas en de crème fraîche voor plantaardige yoghurt.

Ingrediënten

- 1 kg iets kruimige aardappelen, klein
- 75 g Gruyère kaas
- 200 g trostomaten
- 1 bol knoflook
- 4 el olijfolie
- 2 el Verstegen mix Aardappel/Frites
- 10 g verse peterselie
- 10 g verse oregano
- 200 g crème fraîche
- Zout en peper, naar smaak

Benodigdheden

- Rasp
- Oven
- Ovenschaal