Tagliatelle carbonara met pancetta, gesmoorde prei en zwarte peper

Tagliatelle carbonara met pancetta, gesmoorde prei en zwarte peper. Een heerlijke romige tagliatelle carbonara door een combinatie van kaas en eidooiers. De zwarte peper geeft dit gerecht pit en de prei geeft net een extra touch aan dit lekkere gerecht geïnspireerd op de echte carbonara! Snel, simpel en super smaakvol!

  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën:

Bereidingswijze

1. Snijd de preien in halve ringen. Gebruik 50 g van de Parmezaanse kaas en schaaf met een kaasschaaf vlokken. Rasp de resterende Parmezaanse kaas zeer fijn.

2. Verhit de olie in een pan en bak de pancetta 6 minuten op middelvuur krokant. Haal de pancetta uit de pan en leg op wat keukenpapier. Voeg de preien toe aan dezelfde pan van de pancetta en smoor in het vet op laag vuur.

3. Breng ondertussen water aan de kook in een pan. Kook de pasta gaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet 4 el van het kookvocht bij de preisaus en zet het vuur van de preisaus zeer laag. Giet de pasta af en voeg toe aan de gesmoorde preien. Roer door.

4. Splits de eieren en kluts de eidooiers los samen met de geraspte Parmezaanse kaas en 1 tl Zwarte Peper. Voeg dit toe aan de pasta en roer goed door. Zet het vuur niet hoog, dan stollen de eieren. Voeg Zeezout toe naar smaak.

5. Verdeel de pasta over de borden en garneer met de pancetta, geschaafde Parmezaanse kaas en resterende Zwarte Peper.

Ingrediënten

– 2 preien
– 200 g Parmezaanse kaas
– 2 el olijfolie
– 250 g pancetta
– 2 tl Zwarte Peper
– 500 g tagliatelle
– 4 eieren
Zeezout, naar smaak