Traditionele hamburger met cheddarkaas en ui

Met een traditionele hamburger kun je alle kanten mee op. Maar met cheddar, augurk en sla is hij misschien wel het allerlekkerst! De smeuïge gesmolten cheddar, een sappige burger, gekarameliseerde uienringen op een overheerlijk hamburger broodje. Al onderweg naar de supermarkt?

  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Snijd de augurk en tomaat in plakken. Pel de uien en snijd deze in ringen van 5mm dik.

2. Meng het zakje Mix voor Hamburger door het rundergehakt, verdeel dit in 4 gelijke bollen van 125 g en duw de bollen voorzichtig plat zodat er een hamburger ontstaat.

3. Grill de hamburgers voor ongeveer 8 minuten tot de gewenste garing op de BBQ (de baktijd van de hamburgers hangt af van hoe dik ze zijn). Bak ondertussen de uienringen met de olie in een pan (dit kan eventueel op de BBQ) tot licht gekarameliseerd.

4. Snijd de broodjes doormidden en rooster voor 5 minuten op de BBQ boven indirect vuur. Leg de cheddarkaas op de hamburgers wanneer deze nog 2 minuten moeten grillen zodat de kaas mooi om de hamburger heen smelt.

5. Meng ondertussen de mayonaise en ketchup door elkaar en breng dit op smaak met het zout en peper.

6. Verdeel de saus over de broodjes en beleg deze met de augurk, hamburger, uienringen, veldsla en tomaat.

Variatietip
Vervang als vegetarische optie de hamburger door aubergine. Meng dan eerst de Mix voor Hamburger met 2 el olijfolie, smeer hier de aubergine schijven van ongeveer 2cm dik mee in. Marineer de aubergine voor ongeveer 15 minuten in de koelkast, bak deze daarna op de BBQ.

Ingrediënten

– 3 grote augurken
– 2 grote tomaten
– 2 kleine uien
– 1 zakje Mix voor Hamburger
– 500 g rundergehakt
– 1 el olijfolie
– 4 hamburger broodjes
– 4 plakken cheddarkaas
– 3 el mayonaise
– 2 el ketchup
– ¼ tl zout
– ¼ tl zwarte peper
– 50 g veldsla

Benodigdheden

– BBQ