Vega poké bowl met gemarineerde tofu en zeewiersalade
  • Space
Space

Vega poké bowl met gemarineerde tofu

Poké bowl komt van oorsprong uit Hawaii en is al een tijdje populair in Nederland. Deze vegetarische variant bestaat uit gemarineerde tofu en heerlijke zeewiersalade. De Blend voor Poké Bowl maakt dit gerecht af.

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Lunch

Bereidingswijze

1. Bereid de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de rijstazijn over de rijst en laat afkoelen.

2. Laat de tofu uitlekken en dep zo veel mogelijk vocht uit het blok met keukenpapier. Snijd in blokken van 1 bij 1 cm. Meng de gembersiroop, sojasaus en 1 el Original Spice Blend - Oriental Blend voor Poké Bowl tot een marinade. Voeg de tofu toe aan de marinade en laat 15 minuten staan. Verhit de olie in een pan en bak de tofu in 10 minuten rondom bruin op middelhoog vuur.

3. Snijd ondertussen de komkommers in plakken, snijd de winterpenen met een dunschiller in linten en knip de tuinkers los.

4. Verdeel de rijst over de kommen gevolgd door de tofu, komkommer, wortellinten en de zeewiersalade. Maak af met de wasabi mayonaise, tuinkers en resterende Original Spice Blend - Oriental Blend voor Poké bowl.

Ingrediënten

- 400 g sushirijst
- 2 el rijstazijn
- 375 g tofu naturel
- 1 el gembersiroop
- 3 el sojasaus
- 2 el Original Spice Blend - Oriental Blend voor Poké Bowl
- 1 el zonnebloemolie
- 4 mini komkommers
- 1 grote winterpeen
- 20 g tuinkers
- 125 g zeewiersalade
- 3 el wasabi mayonaise

Benodigdheden

- Dunschiller