Vegetarische bao buns met pulled jackfruit en kokos-satésaus

Met dit recept maak je de lekkerste gestoomde broodjes. Deze broodjes worden ook wel bao buns genoemd. Heb jij wel eens een vegetarische vulling gemaakt? Probeer eens een vulling van pulled jackfruit. Je maakt de vegetarische bao buns af met een heerlijke saus van kokosmelk en satésaus.

  • Bereidingstijd: 60 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Bijgerecht, Lunch, Snacks

Bereidingswijze

  1. Giet de jackfruit af, spoel onder de kraan in een vergiet en dep droog. Snipper de ui.
  2. Verhit een beetje zonnebloemolie in een koekenpan en fruit de ui aan. Voeg de uitgelekte jackfruit toe samen met de Mix Oriëntaals en roer goed om. Doe de sojasaus en zwarte bonensaus erbij en laat op laag vuur ongeveer 30 minuten bakken. Voeg, als het jackfruit mengsel te droog wordt, een beetje water toe. Roer af en toe om, tot de jackfruit zacht is en je het gemakkelijk uit elkaar kunt trekken. Trek de jackfruit met 2 vorken (of je handen) tot draadjes.
  3. Meng de Satésaus (kant-en-klaar) met de kokosmelk. Snijd de bosui in ringetjes.
  4. Rooster de geraspte kokos in een droge koekenpan goudbruin en laat afkoelen op een bord.
  5. Stoom de bao buns in een stoommandje of in de magnetron, volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. Vul elk broodje met de jackfruit en een dot kokos-satésaus. Garneer de bao buns met de bosui ringetjes en de geroosterde kokosrasp.

Ingrediënten

• 350 g jonge jackfruit in blik (uitlekgewicht 280 gram)
• 1 ui
• 2 el zonnebloemolie
• 2 el Mix Oriëntaals
• 3 el sojasaus
• 1 el zwarte bonensaus
• 100 g Satésaus (kant-en-klaar)
• 50 ml kokosmelk
• 2 bosuitjes
• 10 g geraspte kokos
• 4 bao buns

Benodigdheden

– Stoommandje