Vega burgers van kikkererwten en quinoa

De Vegetarische burgers zijn gemaakt van bloemkool, kikkererwten en quinoa. Heerlijk als vegetarisch hoofdgerecht en op smaak gebracht met Komijnzaad (gemalen) en Koriander (gemalen). Met dit recept maak je circa 10 burgers waar je heerlijk met het gezin van kan smullen.

  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Oventijd: 20 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200˚C.

2. Breek de bloemkool in roosjes en besprenkel met olijfolie en naar smaak Zeezout. Rooster de bloemkool in de oven voor ongeveer 20 minuten of tot de roosjes gaar zijn.

3. Kook de quinoa volgens de aanwijzing op de verpakking.

4. Giet de kikkererwten af en laat ze uitlekken in een vergiet. Maal de uitgelekte kikkererwten samen met de geroosterde bloemkool fijn in een keukenmachine of met een staafmixer tot een grof mengsel. Zorg ervoor dat je geen puree krijgt, het mag nog een beetje een grove structuur hebben.

5. Meng het grove bloemkool-kikkererwten mengsel met de quinoa, bloem, amandelmeel, geraspte oude kaas, eieren en de Komijnzaad (gemalen) en Korianderzaad (gemalen) . Voeg eventueel nog wat Chilivlokken toe voor extra pit en breng eventueel op smaak met Zeezout.

6. Vorm burgers van het mengsel, verwarm een koekenpan met anti-aanbak laag met olijfolie en bak hierin de bloemkool curry burgers tot ze aan beide kanten goudbruin zijn. Draai de burgers voorzichtig om, zodat ze niet kapot gaan.

7. Snijd de avocado in plakjes en serveer de burgers op een hamburgerbroodje met een blaadje little gem sla, de avocado en de pittige chipotle mayonaise.

 

Ingrediënten

– 1 bloemkool
– 40 g quinoa (100 g gekookt)
– 130 g kikkererwten
– 50 g gemalen amandelmeel
– 75 g bloem
– 100 g geraspte oude kaas
– 3 eieren
Korianderzaad (gemalen) naar smaak
Komijnzaad (gemalen) naar smaak
Chilivlokken, naar smaak
– 1,5 tl Zeezout
– 3-4 el olijfolie
– 8 á 10 hamburgerbroodjes
– 1 avocado
– little gem
– pittige chipotle mayonaise