Vegetarische Japanse wok

Deze heerlijke vegetarische Japanse wok maak je met udon noodles, paksoi, shiitake en sugarsnaps. De Japanse wok is een vegetarisch hoofdgerecht die je eenvoudig maakt op een doordeweekse dag. De blend bevat miso, een gefermenteerde sojabonenpasta volgens Japans recept. Door de miso geef je dit gerecht een waanzinnige hartige smaak die bij uitstek geschikt is voor vegetarische gerechten!.

  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Aantal Personen: 2 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Kook de udon noodles volgens aanwijzing op de verpakking.

2. Snijd de rode ui, shiitake en bosui in stukjes. Snijd de paksoi in reepjes en houd de bladeren en stelen apart van elkaar. Meng in een klein kommetje de World Spice Blend – 5 spices met de sojasaus en het water tot een sausje en zet dit apart.

3. Verhit een wokpan met 1 el olie en roerbak hierin de shiitake op hoog vuur goudbruin. Zet dit vervolgens apart.

4. Voeg nog een keer 1 el olie toe en roerbak hierin de rode ui, de stelen van de paksoi en de sugarsnaps voor circa 5 minuten op hoog vuur. Voeg de gebakken shiitake, bosui, de rest van de paksoi, het sausje en de gebakken noodles toe en roer voor circa 1 minuut goed door op hoog vuur.

5. Serveer de Japanse wok met een handje ongezouten pinda’s.

Variatietip:
Dit wokgerecht is ook lekker met omeletreepjes. Kluts hiervoor 2 eieren en bak vervolgens in een aparte pan tot een omelet.

Ingrediënten

– 180 g udon noodles
– 1 rode ui
– 100 g shiitake
– 1 bosui
– 175 g Shanghai paksoi
– World Spice Blend – 5 spices naar smaak
– 3 el sojasaus
– 3 el water
– 2 el (wok)olie
– 200 g sugarsnaps
– 20 g ongezouten pinda’s