Vegetarische mac and cheese

Vegetarische mac and cheese met frisse paprikasalade. Een vegetarisch variant met spinazie en kaas. Serveer de 'mac and cheese’ met de frisse paprikasalade.

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Kook de macaroni volgens aanwijzingen op de verpakking. Giet af en bewaar apart.

2. Snijd de sjalot en knoflook fijn. Snijd de bosui in dunne ringen. Lek de zongedroogde tomaten uit en hak in grove stukken.

3. Snijd voor de salade de paprika’s in dunne reepjes en de rode ui in halve ringen. Hak de kropsla grof. Meng alles in een kom en laat even staan.

4. Smelt de boter op laag vuur in een steelpan. Voeg de World Spice Blend – Cajun en bloem toe en roer met een spatel tot een massa. Schenk de halfvolle melk rustig in de pan en roer ondertussen tot een gladde saus. Voeg de geraspte kaas toe en laat smelten.

5. Verhit ondertussen een wokpan met de olijfolie. Fruit de sjalot en de ui. Voeg de spinazie toe en wok deze tot het geslonken is. Voeg de macaroni, kaassaus en zongedroogde tomaten toe en roer een minuut door. Voeg naar smaak Zwarte peper toe.

6. Verdeel de mac and cheese over de borden en garneer met de gesneden bosui. Serveer bij het gerecht de frisse salade met de olijfolie of een dressing naar keuze.

Variatietip:
Liever andere groenten? Vervang de spinazie voor broccoli of pompoen. Geen fan van gedroogde tomaat? Vervang deze dan door verse cherrytomaatjes.

Ingrediënten

Voor de ‘mac and cheese’:
– 600 g gewassen spinazie
– 1 bosui
– 500 ml halfvolle melk
– 100 g zongedroogde tomaten (pot)
– 150 g geraspte mozzarella, of (zachte) geitenkaas
– 300 g volkoren macaroni
– 60 g bloem
– 1 sjalot
– 1 teen knoflook
– 1 el World Spice Blend – Cajun
– 50 g vloeibare margarine
– 2 el olijfolie
Zwarte peper naar smaak

Voor de frisse salade:
– ½ kropsla
– 3 kleuren paprika
– 1 rode ui
– 3 el olijfolie of dressing naar keuze