Wafels met dulce de lecheroom en gekarameliseerde amandelen - Verstegen
  • Space
Space

Wafels met dulce de lecheroom en gekarameliseerde amandelen

Dit zoete ontbijtgerecht serveer je met dulce de lecheroom en in ahornsiroop gekarameliseerde amandelen. Verras je moeder op moederdag, of gewoon zomaar natuurlijk, met een ontbijtje op bed.

Verstegen producten:

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
  • Categorieën: Ontbijt

Bereidingswijze

Zelf dulce de leche maken:

Zelf dulce de leche maken is heel eenvoudig. Zet een blikje gecondenseerde melk in een pan met ruim water. Breng het water aan de kook en laat gedurende 3 uur heel rustig pruttelen. Zorg dat het blikje altijd onder water blijft! Controleer regelmatig of er nog genoeg water in de pan zit en voeg eventueel extra water toe wanneer dat nodig is. Laat vervolgens het blikje volledig afkoelen voor je het opent.


  1. Meng de bloem, het bakpoeder, zout en maïzena in een kom. Voeg hier de Kaneel gemalen en Kardemom gemalen aan toe en meng goed door.

  2. Splits de eieren. Voeg de karnemelk, olie en de eidooiers aan het droge mengsel toe en mix alles met een mixer tot een glad beslag.

  3. Klop de eiwitten stevig op tot er stijve pieken ontstaan en vouw dit door het beslag tot het luchtig is. Zorg ervoor dat je zo min mogelijk slagen maakt en zo veel mogelijk lucht behoud.

  4. Bak de wafels volgens de aanwijzingen van het wafelijzer.

  5. Haal de roomkaas uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.

  6. Klop de slagroom, roomkaas en dulce de leche in een mengkom tot een luchtige en gladde roomsaus.

  7. Hak de amandelen grof en rooster ze in een droge pan bruin. Voeg aan het eind de ahornsiroop toe. Bak dit even mee tot de amandelen zijn gekarameliseerd. Laat de gekarameliseerde amandelen even afkoelen en hak ze daarna eventueel nog wat kleiner.

  8. Serveer de wafels met de dulce de lecheroom en garneer met de gekarameliseerde amandelen.

Ingrediënten

Voor de wafels:
• 225 g bloem
• 1 tl bakpoeder
• 1 tl zout
• 35 g maïzena
• 1 tl Kaneel gemalen
• 1 tl Kardemom gemalen
• 375 ml karnemelk
• 60 ml plantaardige olie
• 2 eieren

Voor de dulce de lecheroom:
• 4 el dulce de leche (1 blikje gecondenseerde melk)
• 100 ml slagroom
• 25 g roomkaas

Voor de garnering:
• 75 g amandelen
• 1 el ahornsiroop

Benodigdheden

Mixer
Wafelijzer