Witvis met worteltjes en gebakken krieltjes - Verstegen
  • Space
Space

Witvis met worteltjes en gebakken krieltjes

Kabeljauw gekruid met de Mix voor Vis met gebakken krieltjes en worteltjes. Met de Mix voor Patat & Frites geef je een lekker kruidig laagje aan de krieltjes en met de gekookte worteltjes erbij zet je een heerlijk diner op tafel.

Verstegen producten:

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze


  1. Bestrooi de vis met de Mix voor Vis en laat dit even intrekken.

  2. Rasp de wortels schoon met een dunschiller en kook ze in circa 10-20 minuten beetgaar in ruim water met een snuf zout.

  3. Verhit 2 el olijfolie in een ruime pan en bak de voorgekookte krieltjes goudbruin en krokant. Breng ze op smaak met 1 à 2 eetlepels Mix voor Patat & Frites.

  4. Bak in een andere koekenpan de vis in olie of boter in 5 à 6 minuten aan beide kanten gaar.

  5. Serveer de vis met de krieltjes en wortel en eet smakelijk!


Tip:
Bak de krieltjes eens in de oven of airfryer voor een extra krokant resultaat. Verwarm daarvoor de oven voor op 200 graden en bak ze in 30 tot 45 minuten gaar in de oven (halverwege even omscheppen).

Ingrediënten

• 500 g vis (bijvoorbeeld kabeljauw)
• 800 g voorgekookte krieltjes
• 800 g wortel
• 1 el Mix voor Vis
• 1 à 2 el Mix voor Patat & Frites
• 4 el olijfolie of boter