Wortel-paprikasoep met kurkuma
Een lekkere winterse wortel-paprikasoep met een kruidige, warme smaak van kurkuma poeder.
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Aantal Personen:
4Personen
- Categorieën:
Hoofdgerecht
Lunch
Soep
Voorgerecht
Deel dit recept op social media
Bereidingswijze
- Snipper de ui en knoflook fijn. Rasp de bospeen en snijd in plakjes. Ontpit de paprika en snijd in grove stukken.
- Verhit de olijfolie in een soeppan. Fruit de knoflook en ui.
- Voeg de stukken bospenen en paprika toe en bak 2 min op middelhoog vuur.
- Meng het groentebouillon blokje met het kokende water en voeg toe aan de groenten.
- Kook op laag vuur voor 20 minuten.
- Haal de pan van het vuur, voeg Kurkuma gemalen toe en pureer met een staafmixer tot gladde soep.
- Serveer met vers gehakte peterselie.
Ingrediënten
- 600 g bospeen, schoongemaakt
- 2 rode paprika’s
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 2 tl Kurkuma gemalen
- 1 blokje groentebouillon
- 3 g verse peterselie
- 1 el olijfolie
- 900 ml kokend water