Wraps met beef kofta, hummus en yoghurt-munt dip - Verstegen
  • Space
Space

Wraps met beef kofta, hummus en yoghurt-munt dip

Een snelle lunch van wraps met beef kofta, hummus en een frisse salade met tomaat en feta. Serveer naar smaak met de yoghurt-munt dip.

  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig
  • Categorieën: Hoofdgerecht Lunch

Bereidingswijze


  1. Meng het rundergehakt met het ei, paneermeel en de World Spice Blend - Likama Hloa. Voeg eventueel zout naar smaak toe. Verdeel het gehakt in 8 gelijke delen en rol tot staven van ongeveer 8 cm lang. Prik in elke kofta een satéprikker.

  2. Verhit een koekenpan met 2 el olijfolie. Grill hierin de kofta rondom gaar.

  3. Snijd ondertussen de tomaten en paprika in blokjes en de rode ui in halve ringen. Halveer de olijven. Verkruimel de feta en meng alles in een kom met Oregano en 2 el olijfolie.

  4. Meng in een kommetje de volle yoghurt met de Munt en het citroensap.

  5. Verhit de durum tortilla’s. Besmeer de wraps naar smaak met hummus. Verdeel de salade in het midden van de tortilla. Verwijder de saté prikkers en leg op elke tortilla twee stuks kofta. Vouw de onderkant van de tortilla over de vulling en vouw de zijkanten naar binnen. Serveer met yoghurt-munt dip.


Variatietip
Deze specerijenmix is ook ontzettend lekker met lamsgehakt van de Turkse slager.

Ingrediënten

Voor de beef kofta:
- 4 durum tortilla’s
- 300 g rundergehakt
- 1 ei
- 200 g hummus, naar keuze
- 1 el World Spice Blend - Likama Hloa
- 25 g paneermeel
- 2 el olijfolie
- zout, naar smaak

Voor de salade:
- 2 tomaten
- 1 groene paprika
- 1 rode ui
- 50 g groene olijven
- 75 g feta
- 1 tl Oregano
- 2 el olijfolie

Voor de yoghurt-munt dip:
- 100 g volle yoghurt
- 2 tl citroensap
- 1 tl Munt

Benodigdheden

8 satéprikkers