Zalm en papillotte met geroosterde seizoen groente

Zalm en papillotte: gekruide zalmfilet als pakketje bereid met dungesneden prei en citroen. De zalm en papillotte wordt geserveerd met geroosterde paksoi en asperges van de BBQ, een leuke twist voor bij de BBQ. Om dit BBQ-gerecht helemaal af te maken, serveer je de zalm met een dressing van dille en mosterd.

  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Verwijder de onderkant van de paksoi en haal de stelen los, snijd ongeveer 3cm van de onderkant van de groene asperge. Halveer de prei en was deze kort onder koud water om het eventuele zand te verwijderen, snijd deze vervolgens in halveringen van 5mm dik. Snijd 4 plakken van de citroen en bewaar de rest voor de mosterd dille dressing.

2. Rits de blaadjes van de rozemarijn en hak de dille fijn. Meng het resterende citroensap met de gehakte dille, mosterd, honing en 3 el olijfolie.

3. Kruid de zalm met de Mix voor Zalm. Scheur 4 stukken zilverfolie en bakpapier af, leg dit op elkaar (met het zilverfolie aan de buitenkant) en maak in het midden van elk pakket een bedje van de prei en 4 el olijfolie. Leg hier de zalm, rozemarijn en de gesneden plakken citroen op en vouw dit goed dicht, zodat vocht er niet uit kan lopen.

4. Leg de zalm en papilotte voor ongeveer 10-15 minuten op de BBQ tot de gewenste garing. Grill ondertussen de asperges en paksoi gaar op de BBQ in 5 minuten.

5. Haal de zalm en papilotte van de BBQ en serveer met de gegrilde groente en mosterd dille dressing.

Variatietip
Wanneer er geen groene asperges in het seizoen zijn, vervang dit dan door tomaten. Pof de tomaten voor 8 minuten in de oven of op de BBQ met rozemarijn, olijfolie en peper en zout.

Ingrediënten

– 1 paksoi
– 350 g groene asperge
– 1 prei
– 1 citroen
– 3 takken rozemarijn
– 5 g dille
– 1 el grove mosterd
– 1 tl honing
– 7 el olijfolie
– 700 gr zalmfilet met huid
– 1 zakje Mix voor Zalm

Benodigdheden

– Zilverfolie
– Bakpapier
– BBQ