Kapsalon met kip kebab, paprika en kaas

Met dit recept komt de traditionele kapsalon met kip kebab in een nieuw, fris jasje! Lekkere in de pan gebakken kipstukjes met frisse groenten en knapperige frietjes, een ideale maaltijd voor het weekend, maar ook erg lekker voor een doordeweekse avond.

  • Bereidingstijd: 35 minuten
  • Oventijd: 5 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor ± 230 graden op de grillstand. Snijd ondertussen de komkommer, paprika en rode ui in kleine blokjes.

2. Snijd de kipfilet of kipdijfilet in blokjes. Meng de kipblokjes in een kom met de Mix voor Kip – Kebab en 4 el olijfolie. Kruid de kip rondom goed. Verhit een koekenpan en bak de kip rondom bruin en gaar.

3. Bak ondertussen de friet volgens aanwijzing op de verpakking, naar eigen voorkeur in de frituurpan, airfryer of oven.

4. Verdeel de gebakken friet over de vier kleine ovenschalen. Verdeel daarover de gebakken kip, rode ui, komkommer en paprika. Garneer naar smaak met de geraspte kaas.

5. Zet de kleine ovenschalen voor circa 3 à 5 minuten in de oven op de grillstand, tot de kaas naar smaak is gesmolten. Garneer tot slot met de fijngesneden ijsbergsla en naar smaak met knoflooksaus. Serveer direct.

Variatietip:
Laat de gesmolten kaas eventueel weg of vervang deze door niet gesmolten kaas. Ook erg lekker!

Ingrediënten

– 750 g friet (diepvries of vers)
– 600 à 700 g kipfilet of kipdijfilet
– ½ komkommer
– 1 oranje paprika
– 100 g fijngesneden ijsbergsla
– 1 rode ui
– 1 zakje Mix voor Kip – Kebab
– 4 el olijfolie
– geraspte kaas, naar smaak
– knoflooksaus, naar smaak

Benodigdheden

– 4 kleine ovenschalen van circa 15 cm doorsnede
– Frituurpan, airfryer of oven