Zelfgemaakte schnitzel met bloemkool, paprika en aardappels

Een makkelijke maaltijd met een zelfgemaakte schnitzel, gekruide bloemkool en paprika en gebakken aardappels.

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Snijd de bloemkool in roosjes, de paprika in blokjes en de citroen in partjes.

2. Klop het ei los in een kommetje. Doe de paneermeel in een ander kommetje en voeg eventueel Zwarte Peper en/of Zeezout toe. Haal de varkensschnitzel eerst door het ei en vervolgens door het panko.

3. Verhit 50 g boter in een koekenpan en braad de varkensschnitzel in circa 8 à 10 minuten op laag vuur langzaam gaar.

4. Kook of stoom ondertussen de bloemkool en paprika naar wens beetgaar of gaar. Giet af, voeg de Groentefinish – Bloemkool toe en meng deze naar keuze met een scheutje olie of klontje boeter.

5. Verhit ondertussen een koekenpan en bak de voorgekookte aardappelpartjes in 25 g boter rondom bruin en gaar. Voeg eventueel naar smaak Zwarte Peper en/of Zeezout toe.

6. Serveer de zelfgemaakte varkensschnitzel met de bloemkool, paprika & aardappels. Garneer met de partjes citroen en naar smaak Peterselie voor een frisse smaak aan het vlees.

Variatietip:
Kruid de aardappelpartjes ook eens met de Mix voor Aardappel.

Ingrediënten

– 4 stuks varkens- of kalfsschnitzel naturel
– 700 g voorgekookte (zoete) aardappelpartjes
– 600 g bloemkool
– 1 rode paprika
– ½ citroen
– 1 ei
– 1 zakje Groentefinish – Bloemkool
Peterselie, naar smaak
– 50 g panko (Japanse broodkruim)
– 75 g boter
Zwarte Peper, naar smaak
Zeezout, naar smaak