Zoete aardappelstamppot met spinazie en gerookte kip

Deze zoete aardappelstamppot is heerlijk om het hele jaar door van te smullen. De Mix voor Stamppot - Zoete Aardappel past perfect bij de zoete aardappel door de zoete tonen van venkelzaad en kaneel. De spinazie en gerookte kipfilet maken de stamppot af.

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Aantal Personen: 2 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui en snijd de zoete aardappel en gerookte kipfilet in blokjes.
  2. Breng een pan met ruim water aan de kook en kook hierin de zoete aardappel in voor circa 15-20 minuten of tot de zoete aardappel gaar is. Giet af en laat uitlekken.
  3. Verhit een ruime koekenpan met de (olijf)olie en bak hierin de ui tot deze glazig is. Voeg de spinazie toe in gedeeltes en bak tot deze geslonken is.
  4. Stamp de zoete aardappel tot en puree en voeg de spinazie, volle melk en de Mix voor Stamppot – Zoete Aardappel toe.
  5. Roer als laatste de blokjes gerookte kipfilet erdoor.

 

Ingrediënten

• 1 ui
• 400 g zoete aardappel
• 300 g spinazie
• 1 el (olijf)olie
• 100 ml volle melk
• 200 g gerookte kipfilet
• 1 zakje Mix voor Stamppot – Zoete Aardappel