Zomerse hamburger met mozzarella, puntpaprika en basilicummayonaise

Een lekkere, frisse hamburger met mozzarella, gegrilde zoete puntpaprika en basilicummayonaise. Een heerlijke maaltijd voor op een zomerse dag.

  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht, Snacks

Bereidingswijze

  1. Meng in een kommetje de mayonaise met de olijfolie en verse basilicum. Mix dit met een staafmixer tot een gladde saus. Laat even staan.
  2. Snijd de zoete puntpaprika over de lengte door de helft, verwijder de zaadjes en halveer in twee gelijke stukken. Snijd de mozzarella in dunne plakjes. Snijd de hamburgerbroodjes open.
  3.  Meng het rundergehakt met de Mix voor Hamburger en kneed goed door elkaar. Verdeel het gehakt in 4 gelijke delen, draai er ballen van en druk plat om er hamburgers van te maken. Maak met je duim een klein kuiltje in het midden voor een mooie, platte gebakken burger.
  4. Verhit de boter in een koekenpan en bak de hamburgers aan beide kanten in circa 10 minuten goudbruin.
  5. Grill ondertussen in een grillpan de hamburgerbroodjes en zoete puntpaprika naar smaak bruin.
  6. Besmeer de gegrilde hamburgerbroodjes naar smaak met de basilicummayonaise. Verdeel de kropsla, gebakken hamburger, mozzarella en gegrilde zoete puntpaprika over de broodjes. Serveer direct.

Ingrediënten

Voor de hamburger:
– 4 (hamburger)broodjes, naar keuze
– 500 g gehakt
– 4 bladeren kropsla
– 1 zoete puntpaprika
– 1 bol mozzarella
– 1 zakje Mix voor Hamburger
– 25 g boter

Voor de basilicummayonaise:
– 6 el mayonaise
– 15 g verse basilicum, enkel blaadjes
– 1 el olijfolie

Benodigdheden

Grillpan
Staafmixer