Zomerse preistamppot met geraspte kaas en hamblokjes. Heerlijk op smaak gebracht met de Mix voor Stamppot - Prei, een mix met warme tonen van foelie en knoflook.
1. Schil de aardappelen, snijd ze doormidden en kook ze ongeveer 15-20 minuten.
2. Snijd ondertussen de preien in halve ringen. Verhit een koekenpan met (olijf)olie of boter en stoof de prei op laag vuur met het deksel op de pan gedurende 10 minuten.
3. Giet de aardappelen af, voeg de melk en de Mix voor stamppot – prei toe en stamp tot een puree.
4. Voeg de prei, geraspte kaas en hamblokjes toe aan de puree en meng alles goed.
Variatietip:
Serveer het preistamppotje met gebakken champignons in plaats van hamblokjes.
– 1 kg aardappelen
– 2 st prei
– 2eetlepel(olive) oil of 30 g boter
– 150 ml melk
– 1 bag Mix voor stamppot – prei
– 100 g geraspte kaas
– 100 g hamblokjes