Verstegen is B Corp

Samen maken we het verschil voor de toekomst

Verstegen is B Corp

‘Great Taste, Better Future!’ Dat is de missie van Verstegen in een notendop. We willen de beste smaken hand in hand laten gaan met een positieve impact op de wereld. Als familiebedrijf geloven we dat we samen het verschil kunnen maken voor de volgende generaties. Dat we kunnen ondernemen met aandacht en liefde voor mens en natuur.

Verstegen is B Corp gecertificeerd! Deze certificering onderschrijft de duurzame koers die we volgen om bij te dragen aan het creëren van een positieve impact.

Image-block

B Corp en onze duurzame ambities

“Goed doen is voor Verstegen vanzelfsprekend. Als familiebedrijf voelen we ons verantwoordelijk voor iedereen in de ketens én voor toekomstige generaties. Dit gedachtegoed herkennen we bij B Corp en alle aangesloten bedrijven en daar willen we graag onderdeel van zijn. Het samen uitdragen van duurzame ambities, op een manier die herkenbaar is voor consumenten, is van groot belang om de ambities waar te maken. Met een score van 81.9 zijn we op de goede weg!”

Marianne van Keep

Chief Sustainability Officer (Directeur Duurzaamheid)

"Wij kunnen samen iets veranderen in deze wereld. Wij kunnen een bedrijf neerzetten dat nóg beter is voor milieu, maatschappij en de mensen om ons heen. Om zo niet alleen Verstegen, maar ook de wereld op een goede manier door te kunnen geven aan de volgende generatie. De B Corp score is een mooi resultaat en stimuleert ons nog meer om onze duurzame visie verder uit te dragen. De komende jaren ligt onze focus op het gebied van klimaat."

Mark Schraauwen

CEO

Wat is B Corp precies?

Misschien heb je er wel al eens van gehoord: ‘B Corp’ staat voor ‘Benefit for All ’. Bij bedrijven met deze titel is door B Lab, een wereldwijd actieve non-profit organisatie, geverifieerd dat ze voldoen aan hoge normen op het gebied van sociale- en milieuprestaties, transparantie en verantwoording. De B Corp certificering is een internationale certificering voor winstgedreven bedrijven die een grote, positieve impact hebben op mens en milieu. Deze bedrijven – klein en groot – hebben duurzaamheid een blijvende plek gegeven in hun DNA en weten op meerdere manieren waarde te creëren.

Onze plannen: Great Taste, Better Future

We stoppen met het nemen van de aarde en starten met iets terug te geven. We overwegen zelfs om zó veel terug te geven, dat we het nemen van de drie generaties voor ons – in de gehele bestaansgeschiedenis van Verstegen – kunnen compenseren. Dit zou betekenen dat we met een schone lei de toekomst in kunnen. Hiervoor hebben we onze ambities bepaald en in 2022 stappen vastgelegd in onze bedrijfsstrategie, in het programma: ‘Great Taste, Better Future’. We hanteren hierbij drie kernwaarden: biodivers, sociaal en circulair.

Image-block

Biodivers

We willen de biodiversiteit bevorderen en al het leven op aarde beschermen. Dit doen we onder andere met duurzame initiatieven, zoals verantwoorde landbouw, groene stroom en regenwaterzuivering.

Image-3cards

Sociaal

We willen oog hebben voor mensen en bijdragen aan de maatschappij. Ons streven is om in al onze ketens een omgeving te creëren waarin iedereen zich veilig voelt en zijn of haar talenten volledig kan benutten.

Image-3cards

Circulair

We willen milieubelasting verminderen en ons afval beperken. We streven naar een schonere wereld, waarin we gezamenlijk verantwoording nemen voor onze planeet. We minimaliseren afval, geven grondstoffen een tweede leven en omarmen circulariteit.

Image-3cards

Wat betekent het B Corp certificaat voor Verstegen?

Met het certificaat in handen laten we zien dat onze beoogde ambities ook waargemaakt worden. Tegelijkertijd inspireert en ondersteunt Verstegen andere bedrijven bij het nastreven van duurzame doelen, waardoor een nog grotere impact ontstaat.

 

Hoe word je B Corp?

Om B Corp gecertificeerd te worden, moet je als bedrijf voldoen aan strenge eisen. Gecertificeerde B Corps zijn daarnaast wettelijk verplicht om stil te staan bij de impact van hun beslissingen op mens en milieu. Dat doen ze door hun duurzame missie vast te leggen in de statuten. Gecertificeerde B Corps zijn bovendien transparant en delen hun B Impact Report – een samenvatting van hun impact en score op de vijf thema’s – op B Lab’s Global Directory. De score van Verstegen is hier ook in te zien. Verstegen heeft nu met een score van 81,9 punten het certificaat behaald.

Bekijk de B Corp score van Verstegen
Image-block

Vijf categorieën: bestuur, milieu, werknemers, gemeenschap en klanten

De gestelde eisen zijn te verdelen in vijf categorieën: bestuur, milieu, werknemers, gemeenschap en klanten. Deze eisen sluiten aan op onze ambities. Zo willen wij in 2035 het volgende gerealiseerd hebben:

 

 

Bestuur

Onze ambitie voor 2035: al onze kruiden en specerijen zijn afkomstig uit regeneratieve (herstellende) landbouw en alle kosten van alle ketens hebben we in beeld.

Image-3cards

Milieu

Het streven naar een schonere wereld, waarin gezamenlijk verantwoording wordt genomen voor onze planeet, dit wordt onder andere gerealiseerd door te investeren in groene energie en een klimaatneutraal kantoorpand.

Image-3cards

Werknemers

Niet alleen het welzijn van de planeet, maar ook die van onze mensen is van belang voor Verstegen. We zorgen ervoor dat al onze medewerkers zich veilig, gehoord, gezond en vitaal voelen.

Image-3cards

Gemeenschap

Naast onze medewerkers, zorgen we ook goed voor onze leveranciers. In al onze ketens heeft iedereen een waardig inkomen. Ook zijn onze ketens vrij van kinderarbeid en gedwongen arbeid.

Image-3cards

Klanten

We werken graag samen met klanten aan dezelfde ambities. Hierdoor kunnen we niet alleen de kwaliteit van onze smaakvolle producten behouden, maar ook de duurzame teelt van kruiden en specerijen op lange termijn waarborgen.

Image-3cards