Gegrilde halloumi, avocado en frambozendressing. Een vegetarische salade met gegrilde halloumi, avocado, frambozen, blauwe bessen en zoete cherrytomaten. Samen met de frisse frambozendressing is deze zomerse salade een kleurrijk feestje!
1. Snijd de kropsla in grove stukken. Halveer de zoete cherrytomaten. Ontpit de avocado en snijd in dunne plakjes. Was de frambozen, blauwe bessen en radijzen. Snijd de radijzen in dunne plakjes. Snijd de halloumi kaas in de breedte in plakjes.
2. Verwarm een grillpan. Grill de halloumi circa 1 minuten per kant.
3. Meng voor de dressing 55 g verse frambozen, de Munt, de olijfolie en de witte wijnazijn in een kom en maal dit fijn met de blender of staafmixer. Voeg naar smaak Zwarte peper en Zeezout toe.
4. Meng in een kom de kropsla, zoete cherrytomaten, avocado, frambozen, blauwe bessen en radijzen. Garneer met de kiemen, de dressing en de gegrilde halloumi kaas.
Variatietip:
Je kunt de kropsla ook vervangen voor vier little gems.
Voor de vegetarische salade:
– 1 kropsla
– 250 g zoete cherrytomaten
– 1 avocado
– 125 g verse frambozen
– 125 g blauwe bessen
– 8 radijsjes
– 1 handje kiemen, naar keuze
– 1 blok halloumi kaas à 200 g
Voor de frambozendressing:
– 55 g verse frambozen
– 2 tl Munt
– 9 el olijfolie
– 3 el witte wijnazijn
– Zwarte peper, naar smaak
– Zeezout, naar smaak
– Grillpan
– Blender of een staafmixer