Lekker kruidige bladerdeeghapjes gevuld met kip tandoori. Lekker voor tijdens de borrel of een feestje. Met dit recept maak je 10 bladerdeeghapjes, uiteraard kun je er altijd meer maken om met meer mensen van te smullen.
1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Haal de plakjes bladerdeeg uit de diepvries en laat ontdooien volgens aanwijzing op de verpakking. Snipper de sjalotten, de knoflook en de paprika fijn. Snijd de kipdijfilet in kleine blokjes.
2. Verhit de boter in de pan. Voeg de sjalotten, knoflook, paprika, blokjes kipdijfilet en World Spice Blend – Tandoori Masala toe. Bak de kip lichtbruin aan. Voeg de kookroom toe en laat voor 2 minuten inkoken op hoog vuur. Voeg eventueel naar smaak zout toe. Laat afkoelen.
3. Snijd met een mesje de hoeken van de 20 plakjes bladerdeeg, zodat er ronde plakjes ontstaan. Leg 10 plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat (doe dit bij een kleine oven eventueel in twee delen). Prik in elk plakje een aantal gaatjes met een vork. Verdeel de afgekoelde kipvulling over de 10 plakjes bladerdeeg. Bestrijk de randen met koud water.
4. Leg op elke vulling een plakje bladerdeeg. Druk de randen met een vork dicht. Klop 1 ei op en bestrijk de bladerdeeghapjes met een kwastje met het opgeklopte ei. Bestrooi met de Sesamzaad ter garnering. Bak in ongeveer 15 à 20 minuten in een voorverwarmde oven.
– 20 plakjes bladerdeeg (diepvries)
– 350 g kipdijfilet
– 1 rode paprika
– 100 ml kookroom
– 1 ei
– 2 sjalotten
– 2 tenen knoflook
– 1 el World Spice Blend – Tandoori Masala
– 2 tl Sesamzaad
– 25 g boter
– zout, naar smaak
– 2 vellen bakpapier
– Bakplaat