Vegetarische pasta met spinazie en roomkaas

Deze vegetarische romige pasta zit boordevol groenten, zoals spinazie, courgette en snoeptomaatjes. De saus is lekker romig door de roomkaas en op smaak gebracht met de World Spice Blend - Napoli. Deze blend bevat onder andere basilicum en oregano.

  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Aantal Personen: 2 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht, Pasta

Bereidingswijze

1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de courgette in blokjes. Halveer de snoeptomaatjes.

2. Kook de spaghetti volgens aanwijzing op de verpakking beetgaar.

3. Verhit een pan met 1 el olijfolie en fruit de ui en knoflook aan tot ze glazig zijn.

4. Voeg de courgette toe en bak voor circa 5 minuten mee.

5. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe tot deze geslonken is.

6. Voeg vervolgens de World Spice Blend – Napoli toe en meng alles goed met elkaar.

7. Roer de roomkaas door de groenten en schep tot slot de spaghetti erbij.

8. Roer de spaghetti goed door de saus, totdat alles goed met elkaar is gemengd.

9. Serveer het gerecht met gehalveerde snoeptomaatjes, verse basilicum en naar smaak Parmezaanse kaas.

Variatietip:
Je kunt ook ricotta of mascarpone gebruiken in plaats van roomkaas.

Ingrediënten

– 200 g verse spinazie
– 150 g spaghetti
– 100 g roomkaas
– 1 courgette
– 10 snoeptomaten
– 1 ui
– 1 teen knoflook
World Spice Blend – Napoli naar smaak
– 1 el olijfolie
– verse basilicum, ter garnering
– Parmezaanse kaas, ter garnering