Vegetarische pasta met pompoen en spinazie. Een lekkere en makkelijke vegetarische pasta met pompoen, spinazie en kastanjechampignons.
1. Snijd de ui in halve ringen en halveer de kastanje champignons. Kook in ruim water de spaghetti in circa 10 à 12 minuten beetgaar. Kook vervolgens ook de pompoenblokjes in circa 10 à 12 minuten gaar.
2. Verhit ondertussen de olijfolie in de pan en fruit de halve ui ringen. Voeg de kastanje champignons en de World Spice Blend – Napoli toe en bak voor 2 minuten. Voeg de spinazie toe en laat deze al roerend slinken. Voeg tot slot de pompoenblokjes en de kookroom toe en laat op zacht vuur voor 2 minuten pruttelen.
3. Giet ondertussen de spaghetti en de pompoenblokjes af. Voeg beide toe aan het groentemengsel, roer door en voeg eventueel naar smaak Zwarte Peper toe. Garneer met geraspte Parmezaanse kaas.
Variatietip:
Parmezaanse kaas is zout: gebruik Mozzarella, (zachte) geitenkaas, hüttenkäse, ricotta, zuivelspread
– 200 g spinazie
– 400 g voorgesneden pompoenblokjes
– 250 g kastanje champignons
– 400 g volkoren spaghetti
– 100 g Parmezaanse kaas, of kies voor mozzarella, (zachte) geitenkaas, hüttenkäse, ricotta of zuivelspread.
– 125 ml light kookroom
– 1 ui
– 2 el World Spice Blend – Napoli
– 3 el olijfolie
– Zwarte Peper, naar smaak