Een rijk gevulde pasta met gehaktballetjes, kastanjechampignons, bospeen en groene paprika. Lekker als snelle doordeweekse maaltijd.
1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil de bospeen en snijd in plakjes. Snijd de kastanjechampignons in vieren, de groene paprika in kleine blokjes en de rode ui in halve ringen. Snipper de knoflook fijn.
2. Meng het gehakt met het ei en de Mix voor Gehakt – Slagersrecept. Draai balletjes van ongeveer 30 gram (grootte van een pingpongbal).
3. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Fruit de knoflook. Voeg de gehaktballetjes toe en bak op middelhoog vuur rondom bruin.
4. Voeg de bospeen, kastanjechampignons, groene paprika en rode ui toe en roerbak voor 4 à 5 minuten mee.
5. Blus het gerecht af met de tomatenblokjes. Voeg de Oregano en eventueel peper en zout naar smaak toe. Laat voor 2 à 3 minuten pruttelen.
6. Verdeel de pasta over de borden en schep de saus, gehaktballetjes en groenten overheen. Garneer de pasta naar smaak met geraspte kaas.
– 500 g rundergehakt
– 250 g kastanjechampignons
– 1 groene paprika
– 2 bospeen
– 1 ei
– 400 g tomatenblokjes (pak)
– 300 g pasta, naar keuze
– 1 rode ui
– 1 teen knoflook
– 1 zakje Mix voor Gehakt – Slagersrecept
– 2 tl Oregano
– 2 el olijfolie
– peper en zout, naar smaak
– geraspte kaas, naar smaak