Bruschetta met courgette en geitenkaascrème

Bruschetta kan niet missen tijdens een high tea. Voor dit recept bedek je het typisch Italiaanse stukje geroosterd brood met courgette en geitenkaascrème. De krokante courgette bruschetta’s zijn lichtpittig van smaak door de World Spice Blend - Harissa. Door de frisse citroensmaak en de vettige geitenkaas in de crème is het gerecht perfect in balans.

  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Oventijd: 12 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën:

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de courgette in plakken van 1 cm hak en snijd de dille fijn.
  2. Snijd het stokbrood in plakken van 2 cm dik, smeer deze in met 1 el olijfolie verdeel hier het zout overheen. Plaats het brood op een ovenrooster en bak af in de voorverwarmde oven voor 10 minuten tot goudbruin en krokant.
  3. Verwarm een grillpan met 1 el olijfolie en gril de courgetteplakken aan beide kanten voor 3 minuten. Haal de courgette uit de pan en snijd deze in 3 stukken van 4 cm.
  4. Meng de geitenkaas met de World Spice Blend – Harissa kruiden en rasp hier de schil van de citroen doorheen.
  5. Verdeel de geitenkaas over de bruschetta’s, leg de plakken courgette erop en garneer met de dille en overige extra vierge olijfolie.

Variatietip
Wanneer je geen geitenkaas wilt gebruiken op de bruschetta’s vervang de geitenkaas dan door roomkaas.

Ingrediënten

– 1 courgette
– 2 takken dille
– 220 g stokbrood
– 2 el extra vierge olijfolie
– ½ tl zout
– 100 g zachte geitenkaas
– 1 el World Spice Blend – Harissa
– 1 citroen

Benodigdheden

– grillpan