Is er iets beter dan crème brûlée? Ja zeker, een trio van crème brûlée! Door de drie verschillende toppings heeft elke crème brûlée een verrassende smaak én is het ideaal om te delen. Een perfect dessert voor tijdens de feestdagen. Welke topping is jouw favoriet: cranberry compote, amandel of roomijs?
1. Verwarm de oven voor op 150ºC. Klop de eidooiers los, voeg 115 g kristalsuiker toe en roer met een garde. Verdeel gelijkmatig over 3 bakken. Snijd de Vanillestok in de lengte doormidden en schraap met de achterkant van het mes de vanille uit.
2. Verdeel de slagroom over 3 pannen, voeg aan 1 pan de Verstegen Vanille, aan 1 pan de Kaneel en aan 1 pan de Steranijs toe. Breng dit langzaam aan de kook, zodat de smaak van de specerijen in de room trekt. Kook voor 10 minuten en haal vervolgens de steranijs en kaneelstok uit het mengsel.
3. Giet de verschillende smaken room al roerend bij de 3 verschillende kommen eidooiers. Verdeel over de crème brûlée bakjes en zet de bakjes in een ovenschaal waar een laag water in zit. Zet de schaal in de voorverwarmde oven voor 50 minuten totdat het mengsel stevig is en de binnenkant van de crème brûlée nog en beetje wiebelt. Laat de crème brûlée voor 15 minuten afkoelen en zet deze vervolgens voor 2 uur in de koelkast om op te stijven.
4. Halveer de sinaasappel en knijp uit in een pan. Verwarm met de cranberry’s en de overige kristalsuiker voor 5 minuten op laag vuur. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin.
5. Haal de crème brûlée uit de koelkast en verdeel hier een dun laagje rietsuiker overheen. Karamelliseer de suiker met de crème brûlée brander, tot de suiker licht bruin begint te kleuren. Verdeel vervolgens nog een laag suiker over de crème brûlée en karamelliseer dit tot dat de suiker bruin is gekleurd.
6. Garneer de crème brûlée met het amandelschaafsel, cranberry’s en roomijs.
– Crème brûlée brander