Een lekkere sandwich met Italiaanse rauwe ham, mozzarella, geprakte avocado en pijnboompitten. Lekker fris door de groene asperges.
1. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en prak de avocado’s fijn. Voeg de Oregano toe en peper en/of zout naar smaak.
2. Snijd de (buffel)mozzarella in dunne plakken.
3. Snijd circa 1 centimeter van de onderkant van de asperges. Kook de groene asperges in een ruime pan water voor 2 à 3 minuten en spoel af onder koud stromend water.
4. Verhit een koekenpan. Bak de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin.
5. Besmeer 4 grove snede brood met de avocado. Verdeel de Italiaanse rauwe ham, rucola, groene asperges en (buffel)mozzarella. Garneer met de pijnboompitten. Besmeer de andere snede brood met de smeerbare boter en leg deze op de sandwich.
Variatietip:
Voeg ook eens dunne plakjes radijs en een handje kiemen toe voor extra smaak.
Maak deze sandwich ook eens voor tijdens een picknick. Erg lekker!
– 8 grove snedes brood, naar keuze
– 8 plakken Italiaanse rauwe ham (prosciutto)
– 2 avocado’s
– 25 g rucola
– 125 g groene asperges
– 1 bol (buffel)mozzarella
– 30 g pijnboompitten
– 1 à 2 el Oregano
– 30 g smeerbare boter
– peper en zout, naar smaak