Pizzabites met zwarte olijven, pecorino, chorizo en tomatensalsa

Deze mini pizzabites zijn perfect voor op de borrelplank. De chorizo en de zwarte olijven vormen samen een heerlijke smaakcombinatie. Een verrassend lekker hapje op de borrelplank of als snack waar je gasten erg blij van worden!

  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Oventijd: 20 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Snacks

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200°C. Haal het pizzadeeg uit de koelkast zodat deze op temperatuur kan komen.

2. Pel en snijd de knoflook fijn, roer dit door de tomatenblokjes met de World Spice Blend – Napoli.

3. Verwijder de schil van de chorizo en snijd deze in blokken van 1 cm. Rasp de pecorino met een rasp grof.

4. Rol het pizzadeeg uit en steek er met een steker of een glas rondjes uit van 5 cm. Leg de uitgestoken pizzabodems op een met bakpapier beklede bakplaat.

5. Verdeel de tomatensalsa over het deeg en beleg deze met de chorizo, zwarte olijven en geraspte pecorino.

6. Bak de pizza’s af in de voor verwarmde oven voor 15 minuten tot goudbruin en gaar. Haal de pizza’s uit de oven, garneer deze met de kleine blaadjes van de basilicum en serveer. Strooi eventueel extra Verstegen World Spice Blend Napoli kruiden over de mini pizzabites naar smaak.

Variatietip
Voor de vegetarische optie van dit gerecht vervang je de chorizo door gegrilde paprika. Deze snijd je in blokken van 1 cm en verdeel je over de pizza’s samen met de olijven en pecorino.

Ingrediënten

– 1 rol pizzadeeg, ongeveer 230 g
– 1 teen knoflook
– 250 g tomatenblokjes
– 2 el World Spice Blend – Napoli
– 100 g chorizo
– 30 g pecorino
– 50 g gesneden zwarte olijven
– 3 takken basilicum