Deze ridders, ook wel gepaneerde wentelteefjes genoemd, zijn ideaal om het gezin mee te verrassen met Pasen. Serveer de wentelteefjes met de appel-perencompote. Deze is op smaak gebracht met vanille, een kaneelstokje en hele kruidnagels. Uiteraard kun je de gepaneerde wentelteefjes bestrooien met een beetje suiker en gemalen kaneel!
1. Was en rasp de citroen. Schil de appels en peren, haal het klokhuis eruit en snijd in blokjes.
2. Doe het water, 70 gram kristalsuiker, het Kaneelstokje, de Kruidnagels en de citroenrasp in een pan en breng het aan de kook. Voeg vervolgens de appel en peren blokjes toe en laat circa 5 minuten zachtjes sudderen tot het fruit zacht is. Haal het fruit uit de vloeistof en doe in een kom. Laat het vocht nog circa 10 minuten inkoken en giet dan door een zeef over het fruit in de kom. Laat het fruit met het vocht afkoelen.
3. Klop de eieren los met melk, zout, 25 gram suiker en het merg van het Vanillestokje. Doe dit mengsel in een platte schaal. Zet een schaal met paneermeel ernaast. Haal de sneetjes brood één voor één door het eimengsel en vervolgens door de paneermeel.
4. Verhit een beetje zonnebloemolie in een koekenpan en bak de gepaneerde sneetjes brood aan beide kanten goudbruin. Leg op een schaal en bestrooi met nog een beetje suiker en Kaneel (gemalen). Serveer de ridders (gepaneerde wentelteefjes) met de appel-perencompote.
– 1 citroen
– 2 appels
– 2 peren
– 250 ml water
– 95 g kristalsuiker
– 1 Kaneelstokje
– 2 Kruidnagels
– 2 eieren
– 500 ml melk
– snufje zout
– 1 Vanillestokje
– 200 g paneermeel
– 12 sneetjes oud wit brood
– zonnebloemolie
– suiker en Kaneel (gemalen)