Een simpele en lekkere lunch voor als je eens wat anders wilt dan een boterham: een broodje bal met mosterd. Het gehakt kruid je met Mix voor Gehakt. Bak de gehaktballen goudbruin in de pan en leg ze op een zacht wit broodje. Maak het broodje bal af met een sausje naar smaak, onze favoriet bij deze lunch is mosterd. Daarna hoef je alleen nog maar te genieten van je lunch!
1. Meng het gehakt met Mix voor Gehakt, het ei en het paneermeel. Draai het gehakt tot 4 gelijke ballen.
2. Verwarm een pan met de olijfolie en bak de gehaktballen op middelhoog vuur 8 minuten rondom goudbruin en gaar.
3. Snijd de witte puntjes door en verdeel de mosterd over de binnen van de broodjes. Snijd de gehaktballen in plakken en leg dit op de mosterd samen met de veldsla.
Variatietip:
Vervang het rundergehakt door vegetarisch gehakt voor een vegetarische variatie op dit recept. Voeg hier 1 el Mix voor Gehakt aan toe en bak dit rondom bruin en gaar.
– 500 g rundergehakt
– 2,5 el Mix voor Gehakt
– 1 ei
– 30 g paneermeel
– 1 el olijfolie
– 4 zachte witte puntjes
– 2 el grof gemalen mosterd
– 20 g veldsla