Wederom een echte klassieker: frites met stoofvlees. Runderlappen mals gestoofd in bruinbier met wintergroenten en geserveerd met frites en mayonaise. Dit winterse gerecht kost je wat voorbereidingstijd maar is het wachten meer dan waard! Een gouwe ouwe boordevol smaak.
1. Kruid de runderlappen met Mix voor Stoofvlees en laat 10 minuten marineren in de koelkast.
2. Pel de ui en knoflook en snijd deze grof. Snijd de prei in de lengte door de helft en was deze, snijd vervolgens in halveringen van 2 cm dik. Was de winterpeen en snijd deze in blokken van 2cm.
3. Verwarm een braadpan met de olijfolie op middelhoog vuur en bak de runderlappen bruin. Voeg de groente toe en bak deze voor 3 minuten mee.
4. Blus het geheel af met bruin bier en laat dit op laag vuur 3-4 uur stoven met de deksel op de pan totdat de sukadelappen uit elkaar vallen. Let op dat het niet droog kookt.
5. Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel de ribbelfriet over een met bakpapier beklede bakplaat en bak af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de frites met het stoofvlees en de mayonaise.
– 800 g runderlappen
– 1 zakje Mix voor Stoofvlees
– 1 ui
– 1 teen knoflook
– 150 g prei
– 150 g winterpeen
– 1 el olijfolie
– 600 ml bruin bier
– 700 g ribbel ovenfriet
– 4 el mayonaise
– Braadpan