Stamppot van zoete aardappel, peterselie en bosui met zalm

Een stamppot met vis kom je niet snel tegen, tot nu! We hebben het vlees vervangen door een heerlijk stukje zalm. In combinatie met het frisse van de cherrytomaten en het zoete van de aardappels past de vis perfect in dit gerecht.

  • Bereidingstijd: 35 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Schil de zoete aardappel en snijd deze in stukken van 3 cm. Zet een pan met koud water op en kook de aardappels in 20 minuten gaar.

2. Snijd ondertussen de bosui in ringen en hak de peterselie fijn. Prik de cherrytomaten in met een satéprikker of vork zodat deze niet klappen tijdens het bakken.

3. Verwarm een pan met de olijfolie en bak de zalm in 8 minuten naar de gewenste garing. Voeg na 4 minuten de cherrytomaten toe en bak deze mee.

4. Snijd de citroen in partjes en knijp deze uit over de zalmfilet.

5. Pureer de zoete aardappel samen met de bosui, peterselie, crème fraîche en de Mix voor Stamppot – Zoete Aardappel.

6. Serveer de stamppot met de zalm en cherrytomaten.

Variatietip
Vervang de zalmfilet door een kaasschnitzel voor de vegetarische optie. De kaasschnitzel wordt samen met de cherrytomaten en citroenpartjes gebakken. De citroen wordt dus niet uitgeknepen. Op die manier komt het zure van de citroen namelijk wel in het gerecht, maar verliest de schnitzel de krokante laag niet. Serveer het gebakken citroenpartje bij het gerecht.

Ingrediënten

– 1 kg zoete aardappel
– 1 bos bosui
– 15 g platte peterselie
– 250 g cherrytomaten
– 1 el olijfolie
– 600 g zalmfilet
– 1 citroen
– 20 g crème fraîche
– Mix voor Stamppot – Zoete Aardappel