Deze traybake met gnocchi, gehaktballetjes en paddenstoelen smaakt heerlijk en is ideaal als je niet te lang in de keuken wil staan of als je weinig tijd over heb door de weeks om te koken. Bij een traybake worden alle ingrediënten op een bakplaat of in een ovenschaal gegaard in de oven.
1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng het gehakt met de Mix voor Gehakt – Slagersrecept. Draai hier 3 cm grote gehaktballetjes van.
2. Pel en hak de knoflook fijn. Snijd de prei in halve ringen van 1 cm en was de prei.
3. Snijd de broccoli in roosjes van 3 cm en snijd de paddenstoelen in parten. Meng de broccoli met de paddenstoelen, prei, crème fraîche, gnocchi en knoflook.
4. Schep het gnocchi mengsel in een ovenschaal en verdeel hier de gehaktballetjes en de olijfolie over. Zet in de voorverwarmde oven voor 20 minuten totdat de gehaktballetjes goudbruin en gaar zijn.
5. Haal de traybake uit de oven en serveer meteen.
Variatietip:
Wil je het gerecht koolhydraatarm houden? Vervang dan de gnocchi voor cherrytomaten en spinazie. Meng dit met de andere groenten en zet de traybake nog 15 minuten in de voorverwarmde oven.
– 400 g half-om-half gehakt
– 2 el Mix voor Gehakt – Slagersrecept
– 1 teen knoflook
– 1 prei
– 250 g broccoli
– 250 g paddenstoelen, mix naar keuze
– 125 g crème fraîche
– 500 g gnocchi
– 1 el olijfolie