Stamppot met prei, gebakken braadworst en oude kaas krokant

Deze stamppot met prei is een leuke variatie op de klassieke stamppot met rookworst. Het krokante van oude kaas geeft het gerecht een verrassende bite. Dit is in combinatie met de gebakken braadworst en ui een perfecte winter hap.

  • Bereidingstijd: 35 minuten
  • Oventijd: 15 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de prei in ringen van 2 cm en was de prei.

2. Schil de aardappelen, snijd deze in stukken van 3 cm en spoel ze af. Zet een ruime pan met koud water op en breng aan de kook. Kook de aardappelen samen met de prei in 20 minuten gaar.

3. Snijd ondertussen de braadworst in stukken van 2 cm. Pel en snijd de uien in halve ringen.

4. Verdeel de plakken oude kaas over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de oude kaas 15 minuten in de voorverwarmde oven tot goudbruin en krokant.

5. Verwarm een pan op middelhoog vuur met de olijfolie en bak hierin de braadworst 2 minuten. Voeg vervolgens de ui toe en bak 5 minuten mee zodat de braadworst goudbruin en gaar is.

6. Pureer de aardappels met een pureestamper. Voeg hier de Mix voor Stamppot – Prei en boter aan toe en roer dit goed door.

7. Schep de preistamp op de borden en verdeel hier de braadworst met gebakken ui en oude kaas krokant overheen.

Variatietip
Voor de vegetarische optie bij dit gerecht wordt de braadworst vervangen door vegetarische braadworst. Deze wordt gesneden in stukken van 2 cm en tegelijk met de ui gebakken voor 5 minuten tot goudbruin.

Ingrediënten

– 250 g prei
– 1 kg kruimige aardappelen
– 400 g braadworst
– 2 uien
– 80 g oude kaas in plakken
– 1 el olijfolie
– 1 el Mix voor Stamppot – Prei
– 30 g ongezouten roomboter