Er gaat niks boven een heerlijke steak van de barbecue! Zeker niet met een zelfgemaakte BBQ rub van verschillende kruiden. De droge BBQ rub wrijf je in het vlees en geeft een geweldige volle smaak. Heerlijk met een frisse salade van komkommer, radijs, appel en feta.
1. Meng alle kruiden en de suiker voor de BBQ rub in een kom. Wrijf dit over het vlees en laat voor minimaal 15 minuten marineren.
2. Snijd de komkommer en feta in blokken van 1 cm. Was de radijzen en snijd in dunne plakken. Snijd de appel in plakken van 5 mm en snijd vervolgens in dunne staafje. Meng de komkommer, feta, radijs, appel en olijfolie met de sla.
3. Grill het vlees op de BBQ op 110 graden, op indirect vuur naar gewenste garing. De tijd is afhankelijk van het gekozen stuk vlees. Serveer het vlees samen met de salade.
BBQ Rub
– 30 gr Paprikapoeder (mild)
– 30 gr bruine basterdsuiker
– 20 gr Uienpoeder
– 20 gr Knoflookpoeder
– 20 gr Zeezout
– 6 gr Witte Peper (gemalen)
– 6 gr Zwarte Peper (gemalen)
– 480 gr rundervlees, bv T-Bone steak
Salade
– 150 g komkommer
– 70 g feta
– 60 g radijs
– 1 groene appel
– 1 el olijfolie
– 100 g gemengde sla
– BBQ