Spiesen mogen niet ontbreken op de BBQ. Uiteraard kun je kiezen voor traditionele vleesspies maar er zijn ook volop mogelijkheden met vis of groenten. Bijvoorbeeld deze gekruide garnalenspies met satésaus. Serveer met een Oosterse salade en je hebt een heerlijke maaltijd.
1. Snijd de Chinese kool in fijne dunne repen, verwijder de draden van de Sugarsnaps en snijd deze in stukken van 1 cm dik, schaaf de wortels in linten met een kaasschaaf of mandoline. Meng dit met de sojabonen door elkaar.
2. Marineer de garnalen met de Mix voor Scampi & Garnalen en de olijfolie voor 10 minuten.
3. Verwarm ondertussen de Satésaus (kant-en-klaar) volgens de beschrijving op de verpakking.
4. Verwijder de zaadlijst van de rode peper en snijd deze fijn, roer dit met de sojasaus, sesamolie en honing tot een dressing. Meng dit door de salade van kool en sojabonen.
5. Rijd de garnalen aan de satéstokjes. Grill de spiesjes voor ongeveer 5 minuten op de BBQ of totdat deze gaar zijn (let op dat je de garnalen niet te gaar grilt). Rasp wanneer de spiesjes klaar zijn de citroen schil over de spiesjes. Serveer de spiesjes met de salade en de satésaus
Tip:
Leg houten satéstokjes voor gebruik eerst 10 minuten in lauw water voordat je de kip er op rijgt. Zo verbranden ze minder snel op de BBQ.
Variatietip:
Bij een allergie voor schaal en schelpdieren, kunnen de scampi’s vervangen worden door zalm.
– 200 g Chinese kool
– 250 g sugarsnaps
– 2 wortels
– 50 g sojabonen
– 350 g garnalen (gepeld)
– 1 zakje Mix voor Scampi & Garnalen
– 1 el olijfolie
– 1 bak à 500 g Satésaus (kant-en-klaar)
– ½ chilipeper
– 2 el sojasaus
– 1 el sesamolie
– 1 el honing
– 1 citroen
– 8 Satéstokjes
– BBQ
– Kaasschaaf of mandoline