Melanzane met Napolitaanse kruiden

Melanzane alla parmigiana betekent letterlijk aubergine met Parmezaanse kaas en dat is de basis van dit gerecht. Een heerlijke vegetarische ovenschotel met een volle smaak, waar je vlees absoluut niet mist. Heerlijk met stukjes ciabatta, om ook dat laatste restje saus mee op te maken.

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Oventijd: 30 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de aubergine over de lengte in plakken van 1 cm dik. Verdeel 2 tl Zeezout over beide kanten van de plakken aubergine en laat 15 minuten staan. Dep de aubergines droog met keukenpapier.

2. Verhit ondertussen 1 el olie in de pan en fruit de ui en knoflook glazig. Voeg de tomaten toe en plet deze met een vork. Voeg de suiker, Zwarte peper, World Spice Blend – Napoli en het resterende Zeezout toe. Laat 15 minuten koken op laag vuur.

3. Verhit steeds 1 el olie in een pan en bak de plakken aubergines in delen 2 minuten per kant tot goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.

4. Snijd de mozzarella in plakken en scheur 10 g van de basilicum grof. Verdeel de helft van de tomatensaus over de ovenschaal, gevolgd door de helft van de plakken aubergines, de helft van de gescheurde basilicum, de helft van de mozzarella en de helft van de Parmezaanse kaas. Herhaal hetzelfde bij de tweede laag. Bak 30 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de schaal uit de oven en garneer met de resterende basilicum.

5. Bereid de ciabatta volgens de aanwijzingen op de verpakking in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en snijd in plakken.

6. Serveer de melanzane alla parmigiana met de ciabatta.

Ingrediënten

– 1 ui
– 2 tenen knoflook
– 2 aubergines
– 2 ½ tl Zeezout
– 5 el olijfolie
– 800 g gepelde tomaten uit blik
– ½ tl suiker
– 1 tl Zwarte peper
– 2 el World Spice Blend – Napoli
– 380 g mozzarella
– 15 g verse basilicum
– 100 g geraspte Parmezaanse kaas
– 1 ciabatta

Benodigdheden

– Ovenschaal 25 x 35 cm